Gjør hagen og uteplassen klar til sommeren

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Det er ofte et hyggelig arbeid å gjøre hagen og uteplassen klar for varme sommerdager. Med litt klargjøring tidlig om våren, er både du og uteområdet ditt klar for å ta i mot de første varme, sommerdagene. Hagemøbler som plasseres i ulike områder av hagen eller på terrassen, sørger for at du kan nyte solen hele dagen.

De første forberedelsene starter om høsten

De aller første forberedelsene til neste sesong ute, starter allerede om høsten. Når sommeren er på hell, er det på tide å sette ut blomsterløk, kaste visne sommerblomster samt gi krokker og urner en skikkelig vask. Det er viktig å oppbevare disse frostfritt, så de ikke tar skade av vinterkulden. Har du busker og trær som skal klippes ned kan dette enten gjøres nå eller tidlig på våren. Hagemøbler trenger også stell. Oppbevar putene tørt. Har du ikke lagringsplass til møblene under tak, kan de fleste stå ute om du beskytter dem med dertil egnede trekk.

Planlegg neste sesong

Vinteren er en utmerket tid for å planlegge neste sesong i hagen. Da vet du hvilke bed som fungerte og hvilke områder som trenger flere hagemøbler, slik at plassen blir brukt. Lån bøker og blader på biblioteket eller hent inspirasjon på nett. Er du flink til å sy, kan du allerede nå fikse tekstilene du ønsker deg til neste år, som puter etc. Planlegger du beplantning av bed og krukker tidlig, blir det lettere å følge med når sesongen starter og planteutsalget begynner. Med planlegging slipper du å kaste bort penger på feilkjøp.

Våren er en travel og hyggelig tid

Når snøen forsvinner er det på tide å ordne ute. Fjern alt rusk og søppel som vinteren har ført med seg. Klipp hekken og har du plen er det lurt å lufte denne ved hjelp av en jernrive. Røttene trenger nemlig luft for å vokse og gir du plenen din litt ekstra stell, kan du nyte et grønt og vakkert teppe hele sommeren. Visste du forresten at du ikke skal gjødsle plenen før den begynner å vokse? Hos Bauhaus.no finner du alt du trenger til uteplassen. Våren er tiden for å utbedre uteplassen eller supplere med nye og lekre hagemøbler.

Lag din egen oase

Enten du har en stor hage med tilhørende veranda eller en balkong, er det fint mulig å lage din egen oase. Forberedelsene er mye av det samme, med vask og rengjøring samt fjerning av det som er gammelt eller ødelagt. Har du satt blomsterløk, kan du ved hjelp av litt planlegging ha løk som gir deg blomster på ulike tidspunkt hele sommeren. Hagemøbler kan både være hyggelige spiseplasser der du kan samle noen eller mange til hyggelig lag, eller ha en liten, bortgjemt oase for deg selv.

Sommeren er kort – Nyt den

Sommeren er kort her i nord. Derfor ønsker de fleste av oss å nyte den så lenge den varer. Trenden innen hagemøbler er å lage en utestue, en personlig oase der det er godt å tilbringe dagene og kveldene. Her skal det være rom for avslappet hygge og kos, enten du er alene eller har samlet hele familien. Tepper, puter, bilder og lys er med på å gjøre uteplass og hage til ditt personlige velvære sted. Varmelamper sørger for at du kan forlenge utesesongen i begge ender og få maksimalt ut av uteplassen.

Hagemøbler som bekrefter din livsstil

Hagemøbler finnes i mange varianter, enten du ønsker langbord og stoler for å samle hele slekta til grillmat eller har en liten balkong der du nyter sommerens varme dager. Lag deg en spiseplass eller et område som innbyr til avslapning ved hjelp av lettstelte og flotte møbler til utendørs bruk. Nye tekstiler gjør det mer personlig!

Leave a Reply