4 ting du kan unne deg om du spiser grønnsakene dine

Er du lei av frukt og grønt, og helst vil kose deg med en pose potetgull og en flaske brus i stedet? Da er du ikke alene, flere av dem som føler sunnhets-rådene blir tredd ned over hodene på seg. Men vi vet jo alle at grønnsaker er sunt for oss, så hvorfor ikke bare gjøre det.

Her skal vi se på hvordan du kan spise mer frukt og grønt og samtidig kunne unne deg noe ekstra om du klarer det.

1.En bonus til matlagingen

Det som er bra med grønnsaker, er at det både er sunn og billig mat. Lag en god salat eller hakk dem opp og stek en wok. I en wok skal du ha:

  • Friske grønnsaker av alle slag
  • En dæsj med soyasaus
  • Skvett med fløte
  • Salt og pepper
  • Andre krydderurter

Men først må du varme wokplata godt og ha i en runde eller to med olje. Fres grønnsakene en stund og fyll på med de andre ingrediensene. Ta deg en epok mens du lager maten, eller kos deg med en epok etter et godt måltid.

2.Kjøp deg noen nye klær

Når vi allerede er inne på bærekraftige mattips, så er det ingen tvil om at alle kan ha godt av å øke andelen grønt og redusere inntaket av kjøtt. Du sparer i tillegg lommeboka da du får en bedre helse ved å vende deg til å spise mye grønt. Og derfor må vi anbefale de organiske t-skjortene med trykk. Her kan du skrive inn din egen morsomme tekst om at du har blitt fornuftig, eller også gjerne firmalogoen om du er en som driver butikk.

3.Ta deg en lengre ferie

Visste du at du kan få råd til en bedre ferie om du balanserer kostholdet ditt. Du vil venne deg til å spise mindre, og dermed kan du redusere matbudsjettet ditt. Sett heller pengene i en buffer, og unn deg gjerne en epok snus om du vil. Prisene er jo alltid lavere enn du finner i norske butikker.

For å få til dette må du gjøre et viktig tiltak. Del opp kjøttdeigen og halver det du bruker til middagen. Bruk heller ting som linser, bønner og blomkål, og lag en deilig gryterett i stedet.

4.Få ett nytt liv

Ja, vi har sett så mange som sliter med helsen på grunn av at de ikke tenker over hva de putter i seg. Og det er lett å si at det nok går bra, for i mange tilfeller gjør det ikke det. Og ikke minst, det er ikke billig. Så ta deg heller en epok i ny og ne, og gå helst over til den styrkefrie slik at du også bedrer helsen ytterligere.

Leave a Reply