Matvaner

I denne artikkelen skal vi snakke om mat, og mer spesifikt om matvaner. Det første vi skal begynne med er å identifisere alle de tre gruppene av næringsstoffene som finnes i mat, og hvordan vi bør dele opp denne til forskjellige formål. Vi går ut ifra at alle vil være så sunne som mulig, og derfor skal vi gi tips til hvordan man lager den beste maten, slik at man kan holde ut med dietten lenge nok til at det bare blir en del av livet ditt.

Næringsstoffer

Det første vi skal se på er de tre stoffene som er med på å gi kroppen energi. Disse er som følger ; fett, karbohydrater og proteiner. Du har kanskje hørt at man ikke skal ha spise så mye fett og karbohydrater, men det er egentlig ikke sant. Det er selvfølgelig viktig å prøve å redusere hvor mye fett vi spiser, men det er også viktig å spise fett. Du kan ikke kutte det ut helt, med mindre det er i kortere perioder. Dersom du gjør dette så må du i vært fall spise veldig mange måltider om dagen som inneholder karbohydrater, og dersom du ikke gjør dette så risikerer du å miste energien i hverdagen.

Det er et godt anslag at man skal ha sånn cirka 50% karbohydrater, 30% protein og 20% fett gjennom en hel dag. Dersom du skal bare vedlikeholde vekten som den er nå så må du også huske å følge med på hvor mange kalorier du inntar hver dag. Dette gjør du ved å kjøpe deg en matvekt og laste ned en applikasjon som kan kalkulere hvor mange næringsstoffer som finnes i en mengde gram av den typen mat som du spiser.

Måltider

Dersom du er seriøst om å bli sunn så bør du spise som noen av de tøffeste menneskene på kloden, nemlig kjempere som driver med MMA og boksing. Du trenger ikke å sloss for å spise sunt og holde kroppen i god form. Du kan jo for eksempel komme i god form bare for å være det, eller kanskje du driver med cosplays og trenger en god fysikk for å kle deg ut som din yndlingsfigur eller noe. Dersom du trenger noen kostymer så kan du finne det i lenken som er lagt ved.

Uansett hvilken grunn du har så bør du spise rent, og prøve å gjøre det til en vane. Det reneste man kan spise er havregrøt, tunfisk, kylling, grønnsaker og ris. Du kan eventuelt erstatte kylling og tunfisk med røde linser dersom du er vegetarianer. Tofu inneholder også gode mengder protein, men ikke spis det for ofte. Det er også viktig å heller glippe opp på dietten noen ganger, i stedet for å gi den opp helt. Hver gang du tvinger deg selv til å gå tilbake, så blir det litt lettere neste gang.

Leave a Reply