Ta barna med på matreise

For mange er kanskje matreiser noe som hovedsakelig assosieres med voksne, eller svært godt voksne, reisende. Hvis det er snakk om en reise der hovedfokus er på vin, i kombinasjon med mat, er det kanskje sant. Samtidig er det godt mulig å få utbytte av en matreise sammen med hele familien. De fleste barn er glade i mat, og det er greit å utfordre smaksansene en anelse.

Eksempel på en matreise som passer bra for barn

Et land som kan passe ekstra godt til matreiser sammen med barn, er Italia. Det er selvfølgelig en god start at nesten alle barn liker både pizza, pasta og andre italienske retter. Dessuten er italienere glad i barn, og det finnes godt om flyruter direkte fra Norge til Italia.

Med disse forutsetningene på plass, kan vi begynne å planlegge en reise med fokus på mat sammen med hele familien. Pass på å ikke lage et alt for tettpakket program, spesielt hvis dette er en av de første reisene med barna.

  • I Italia finnes det noe som kalles «agroturismo». Dette betyr at dere bor på en gård, og kan være med i både aktivitetene på gården, spise av det som vokser der og lage mat sammen med de som eier gården. Det kan være veldig lurt å velge dette alternativet, spesielt hvis dere vil være på samme sted noen dager.
  • Det kan være lurt å se etter opplevelser som er barnevennlige. Å spise en sju-retters middag er kanskje ikke noe dere bør gjøre på en barneferie, men å lage pasta sammen med en italiensk bestemor kan være helt perfekt for både barn og voksne.
  • Tørr å ta noen sjanser. Kanskje har barna aldri spist for eksempel oliven før, men prøv å utfordre med nye smaker. I en helt ny setting kan det være at barna også er åpne for å prøve helt nye ting.

Noen tips til reiser med barn, både med og uten fokus på mat

Uansett hvilken type reise dere er på med barn, er det viktig å være forberedt. Hva dere trenger å ha med i vesken er selvfølgelig svært avhengig av alder. For de yngste er det greit å ha med en del ekstra skift og vasketing, man vet aldri når det skjer et uhell. For alle aldre er komfortable og gode klær viktig, hvis du vil spare tid kan du handle de fra https://kidsbrandstore.no/.

Litt underholdning er dessuten viktig å ha med seg, også her er det selvfølgelig svært avhengig av alder. Det kan være greit å begrense skjermtid på ferie, men et nettbrett kan redde dere hvis det blir svært lang ventetid på en flyplass, eller noe annet sted der det er vanskelig å finne noe annet å gjøre.

Leave a Reply