Utvid horisonten

For oss som er ekstra interesserte i mat, er det viktig å lære noe nytt på kjøkkenet med jevne mellomrom, helst så ofte som vi har tid til. Det er ikke bare bare å ha tid til å eksperimentere lenge på kjøkkenet, men det kan lett kombineres med andre ting vi gjør i hverdagen.

Lek og lær med barna

Hvis du for eksempel har barn og vil gjøre noe sammen med dem, er matlaging en kjempegod idé. Både de voksne og de minste har det gøy, og alle lærer noe. Alle foreldre er opptatt av at barna deres lærer å klare seg selv, og da er mat veldig viktig. Det er ingen alder som er for tidlig i denne sammenheng, for barn som lærer forbereding og variasjon i matveien, har en mye større sjanse for å bli sunne voksne.

Kjøkkeninnredningen

Det finnes et uendelig antall apparater og hjelpemidler du kan skaffe deg for å gjøre det mulig å lage for eksempel oste- eller sjokoladefondue. Kjøkkenutstyr er ikke billig, og må velges med omhu. Blant annet bør du spørre deg hva du har plass til og ikke i kjøkkeninnredningen, og hva du kommer til å få mest bruk for. Når du vil renovere kjøkkenet kan du ta opp lån fra https://www.centum.no for å få fortgang i prosessen, og ende opp med et nytt kjøkken du kan glede deg til. Med nytt utstyr åpner mange dører seg. Det er ikke sjelden du finner spennende oppskrifter og tenker at du skulle hatt det som trengs for å lage det som ser spennende ut i blogger, ukeblad og kokebøker.

Merkedager og selskap

Hvis du jobber hele uka og har en familie å passe på i tillegg, kjenner du nok på tidspresset i hverdagen. Hvis du liker å lage nye ting på kjøkkenet, kan du kombinere dette med å invitere venner og familie på besøk. På merkedager er det naturlig å invitere venner og familiemedlemmer til å spise noe godt. Hvis du liker å lage nye ting kan du prøve deg fram en dag eller to i forveien, slik at du blir fornøyd og gleder deg til å vise fine kokkekunster til flere. Alle gjester fryder seg over bli overrasket over menyen og hva som kommer på bordet.

Enkle verktøy

Hvis du er en erfaren hobbykokk og har et stort repertoar av oppskrifter, har du helt sikkert mange hjelpemidler på kjøkkenet. De viktigste og mest grunnleggende for en kokk er riskoker, dampkoker, hjulvisp, stavmikser, brødmaskin og fonduesett. Andre redskaper i et godt utstyrt kjøkken er for eksempel kjøttkvern, tortilla eller lefsepresse og en brenner til desserter som créme brûlée. Noe som har kommet på markedet ganske nylig, er en såkalt grønnsaksdreier. Med denne kan du blant annet lage spagetti av grønnsaker, slik at du får sunnere versjoner av mange matretter.

Leave a Reply