Er det greit å handle mat med kredittkort?

Er det lurt å handle mat på kreditt? Og er det i så fall noen ganger dette er smartere enn andre ganger? Kreditt er jo et lån, så du bør ikke satse på å bruke kredittkortet hver gang du handler mat, men i noen tilfeller kan det faktisk være en løsning. Her får du et par tips til når det er greit å handle mat på kreditt.

Når det er snakk om et kortsiktig lån

Noen ganger strekker ikke budsjettet til, for eksempel hvis det dukker opp uforutsette utgifter en måned. Da kan det være greit å bruke kredittkortet for å få råd til mat de siste dagene før lønningen kommer. Men da må du huske å betale tilbake pengene før det blir renter på dem, ellers kan det bli dyrt. Hvis du vet at du kan betale tilbake kredittlånet med neste lønning, kan du handle mat på kreditt med god samvittighet.

Når du har mistet bankkortet

Hvis bankkortet er borte eller har blitt stjålet, må du sperre det. Da tar det noen dager å få et nytt kort, og i slike tilfeller er det smart å ha et kredittkort til helt nødvendige utgifter som mat. Det er jo ikke meningen du skal gå sulten fram til det nye bankkortet ditt kommer. Har du ikke Vipps, kan det hende kredittkort er eneste løsning i butikkene.

Når du finner gode tilbud

Det er også greit å ha kredittkort hvis du kommer over skikkelig gode tilbud. Da kan du kjøpe ekstra mye av en matvare når prisen er lav, og spare penger på sikt. For at du faktisk skal spare penger, må du selvsagt betale tilbake kredittlånet snarest mulig. Det gjelder uansett når du bruker kredittkortet ditt. Betaler du tilbake innen en viss tid, er lånet helt rentefritt. Kjøper du mat på salg med kredittkort, kan du spare penger på neste matbudsjett. Finner du mat med lang holdbarhet, kan det være lurt å hamstre litt ekstra.

Når du handler mat på nettet

Mange har også begynt å handle mat på nettet, og ved netthandel er det alltid bedre å bruke kredittkort enn bankkort. Da kan du vente til varene kommer, og se om du er fornøyd før du betaler regningen. Bruker du kredittkort er det lettere å klage dersom du ikke får varene du har betalt for, eller dersom nettbutikken er ren svindel.

Når du er i utlandet

Kredittkort er også smart å ha med seg i utlandet, både til å handle mat og til andre innkjøp i ferien. Når du får regningen etter hjemkomst, kan du sjekke om det er noen utgifter du ikke kjenner igjen, og dermed kan du lettere unngå å bli svindlet enn dersom du betaler med bankkort.

Leave a Reply