Norsk matfestival

Når det kommer til festival i Norge, så er det flere som gleder seg mest til de norske matfestivalene. Her bys det på så mange kulinariske opplevelser du kan kose deg med alene, venner og familie. Det er viktig å også huske på ha beskyttet mobilen med en iPhone 14 deksel, grunnet folkemengden som gjerne dukker opp.

Praktiske forberedelser

Matfestivalene i Norge byr på så mye deilig mat. Gjør dine forberedelser med å ha med en powerbank, i tilfelle mobilen går tom for strøm og en iPhone 14 deksel til beskyttelse av smarttelefonen. Det er så kjip om mobilen går i bakken og knuser. Til verdisakene lønner det seg å ha i en egen rumpetaske. Den kan du ha rundt livet. Eventuelt kan du ha en lignende veske over skuldrene og dermed tetter på deg. Ha gjerne med deg et engangskamera, da det ofte er underholdning til maten. I tilfelle været skulle snu, så er det greit å ha med seg en regnponcho som du får plass til i rumpetasken.

Deilig blanding av mat

Gladmat: Du har gladmat i Stavanger, som foregår hver sommer. Her er det alt fra gågater med mat å smake på, til mingling og løyper å være med på. Du kan være med på dyrking og sanking. Det er også veldig bra underholdning og interessante fagprat. Programmet er variert slik at det er noe for både store og små.

Bergen matfestival:

I Bergen matfestival kan du nyte god mat i starten av September. Her er det festivalfølelsen på restaurant, hvor du kan forvente spennende festivalmenyer. Du kan melde deg på som utstiller med egen bod for egne matprodukter. Videre er det flere priser som utdeles for lokalmatprodusenter og lokalmatprodukter.

Trøndersk matfestival: Trondheim og Trøndelag feires som europeisk matregion med hele tre festivaler. Trøndersk matfestival og Bryggerifestivalen foregår i sommermånedene. Trønders matfestival feires i August over hele Trøndelag. Her er det plass til både venner og familier. Det er også et suverent område å være med på, om du kommer fra en annen by. Utenom den flotte maten som tilbys, er det fra 12 kurs for voksne og hele 35 kurs for barn- og ungdom. Så er her det full stemning under hele festivalen.

Den Norske matfestivalen: I Ålesund så arrangeres denne festivalen i august, hver eneste år. Her kan du oppleve fantastisk lokalmat, streetfood og en rekke matrelaterte opplevelser langs kaikanten i Jugendbyen. Under festivalen arrangeres også en egen Barnas matfestival som er perfekt for de små og oppleve god mat de selv gjerne kan være med på. I tillegg er Ålesund Ølfestival en flott festival for å oppleve lokale bryggerier og mer. Her har du muligheten til å smake alt du ikke før har smakt.

Leave a Reply