Sko – to detaljer du ikke kan ignorere om du vil være stilig

Det nytter ikke å prøve å være moteriktig, eller rett og slett bare stilig, om du ignorer det du har på føttene. Sko er den omvendte prikken over i-en. Her får du våre beste tips for å komplettere deg klesmessig.

Sko er avslørende. Og på en grusom og brutal måte. Få ting er verre enn å se et ellers oppegående menneske gå rundt med feil sko, eller sko som er så utslitte og herpete at de mer ser ut som gående søppelspann.

Spesielt er det ille (eller morsomt, alt etter som) å se folk som ellers har meget god smak i klær sprade rundt i feil sko. Og når jeg sier «feil sko» så handler ikke dette om en eller annen mote-fascist som kun ser på merker, prislapper og det som kalles «mote» og trender. Nei, dette handler om folkeskikk, etter vår oppfatning. For feil sko er sko som ikke passer. Punktum.

Sko – et avslørende plagg

Tenk på sko som et klesplagg, og du vil allerede ha gjort mye for å forhindre fadeser på disse områdene. Men om vi skal ta noen raske regler er det disse: 1) Aldri gå i slitte sko. Dette betyr ikke at du skal kaste skoene med en gang de blir noe slitte. Nei, du kan gå med lett slitte sko, men når skoen enten har mistet helt formen, eller om tekstilene som er brukt har blitt så slitt farge- og stoffmessig at det er visuelt tydelig – ja, da er det på tide å kaste skoene.

Kast dem. Ikke sett dem innerst i garderoben, for poenget her er jo nettopp ikke å bruke denne typen sko mer.

Skinnsko – pass godt på dem

Mange sko blir slitte fordi eierne ikke tar vare på dem godt nok. Dette gjelder spesielt skinnsko. Og det nytter jo ikke å kjøpe skinnsko til tusenvis av kroner, kanskje mer (håndlagde skinnsko fra London koster fra 40.000 kroner og oppover) avhengig av merke eller kvalitet, og ikke ta godt vare på dem. Derfor er regel nummer to: 2) Ta vare på skoene. Siste regel er: 3) Kjøp flere sko.

I Norge har vi et klima som krever godt skotøy. Det betyr at du må bruke mer enn det du har lyst til på sko. En huskeregel for en vanlig, norsk mann vil være et budsjett på om lag 7000 kroner i året. Da vil du kunne få to til fire gode par skinnsko. Klikk her for å se vår favorittprodusent for hverdagssko.

Gode sko er også viktig av helsemessige grunner

Ta vare på deg selv

For sko er viktig for føttene akkurat som en god seng er viktig for hele deg. Og om du tenker kvalitet, stil, komfort og helse når det gjelder sko – hvorfor slurver så mange med sengen? Vi tilbringer halve livene våre sovende. Og feil seng kan gi mangfoldige plager.

Det har aldri vært så mange ryggplager som nå.

Er du på jakt etter seng, sjekk vår liste over de beste sengene på markedet. Finn senger her, og grip sjansen til å ta bedre vare på deg og kroppen din enten det gjelder senger eller sko.

Leave a Reply