Afrikanske dyr du kan se på safari

Afrikanske dyr er noe vi kjenner godt fra alt fra naturdokumentarer til animasjonsfilmer. Det finnes gode grunner til at det vakre og ville landskapet man finner på dette gigantiske kontinentet fascinerer oss såpass mye. Fra rovdyr til reptiler, fra insekter til enorme pattedyr – Velkommen til den afrikanske villmarken.

Opplev de fem store

Mange tror at uttrykket «»De fem store»» henspiller seg til størrelsen på dyrene. Dette er faktisk ikke riktig. Det var storviltjegere som først tok uttrykket i bruk og det dreier seg om afrikanske dyr det er vanskelig å jakte på til fots. De fem store inkluderer løve, savanneelefant, kafferbøffel, leopard og neshorn. I dag brukes uttrykket mest i sammenheng med turisme. Dette er dyrene de aller fleste ønsker å se, og en av hovedgrunnene til at safari står på ønskelisten til så mange.

Et kontinent delt i to av Sahara

Afrikanske dyr kan du oppleve over hele Afrika. Dette er et kontinent som er fylt av fantastisk natur, et enormt utvalg av dyrearter, og flotte mennesker med kulturer annerledes enn vår egen. Her er det uten tvil muligheter for opplevelser av de sjeldne og de som har vært her en gang, lengter ofte tilbake. Til tross for at du kan se dyr over hele kontinentet finnes det et skille. Nord for Sahara finner du hulepinnsvin, grevlinger, ørkenrever og berberaper. Sør for ørkenen finner du elefanter, neshorn, sjiraffer, bøfler, krokodiller og løver, samt mye mer.

Et mangfold av de sjeldne

Den sørlige delen av det afrikanske kontinentet har et mangfold av de sjeldne. Her finnes det over 50 ulike arter av antiloper, og like mange ulike apearter. Dette inkluderer både gorillaer og bavianer. Er du interessert i krypdyr og øgler kan du ta en titt på krokodiller, slanger, og kanskje du møter nilvaranen? Dette er Afrikas største øgle, og den kan bli hele 2 meter. Nyati Safari er et flott utgangspunkt for deg som drømmer om å møte afrikanske dyr og få et minne for livet.

Safari i pakt med naturen

Når man skal på safari er det viktig å vite hva man går til. Nyati er en dansk operatør med egne lodges i det sørlige Afrika. Her tas du med til uberørte steder for å se afrikanske dyr. Det er en spesiell opplevelse å se de vakre sjiraffene strekke sine lange halser, som kan bli opptil tre meter, for å finne de saftigste, grønne bladene. Savanneelefanten er den elefanttypen det finnes flest av. De er også de største i verden. Støttennene kan veie opptil 200 kilo, og de eldste elefantene blir opptil 90 år.

Vær en ansvarlig turist

Skal du ut på ditt livs eventyr for å se på afrikanske dyr og oppleve dette fargerike kontinentet er det viktig å være en ansvarlig turist. Safari er en opplevelse av de sjeldne, så lenge du gjør det du får beskjed om av guidene. De har erfaring og vet hva de gjør. Det viktigste av alt er kanskje å passe på at du ikke kjøper med deg hjem ulovlige suvenirer, som elfenben. Ulovlig jakt på elfenben og skinn fra de fem store har gjennom årenes løp vært med på å bringe bestanden nedover.

Afrika venter på deg

De fleste av oss har besøkt dyreparker, enten som barn eller med egne barn. Dyr, og spesielt afrikanske dyr, har alltid fascinert oss. Grip sjansen til å se disse vakre skapningene i levende live, og skap minner du aldri vil glemme.

Leave a Reply