Frokost – dagens viktigste måltid

 

Start dagen sunt

Det er ikke uten grunn at frokost regnes til å være det viktigste måltidet om dagen. Frokost er nemlig det første man får i seg etter å ha stått opp. Etter en god natts søvn har kroppen fordelt alle vitaminer og mineraler man spiste dagen før, samt fordøyd alle matrester man hadde i magenfrokost-dagens-viktigste-maltid-22. Dermed er man helt tom og klar for en ny dag med inntak av viktige proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og jern. Kroppen kjører i gang alle mekanismer så fort man står opp av sengen, derfor er det viktig å begynne og lage frokost straks etter en rask dusj eller ansiktsvask. Mange moderne mennesker sier at de «ikke spiser frokost», eller «ikke liker» frokost. Dette er helt utrolig, og er nok et bevis på at sivilisasjonen vår ikke er så sivilisert som vi skal ha det til. Det handler nemlig om vaner – frokost er en vane man må opparbeide seg, det er alltid lett å «gi blaffen», men når du en dag er over 50 år gammel og hele kroppen gir negative signaler, vil du nok angre.

Ikke tungt, ikke lett

Frokosten man spiser må alltid treffe blink – man skal føle seg bra etter sitt første måltid. Klar for en ny dag, klar for aktiviteter, klar til å smile. En god frokost vil gi deg godt humør resten av dagen, den vil øke produktiviteten og få deg til å generelt se lysere på livet. Nettopp derfor er frokost så utrolig viktig, det er de små detaljene det ligger i. Derfor anbefaler vi ikke bacon til frokost, selv om det er veldig populært her hjemme i Norge. Bacon er relativt tung mat, og ikke minst helseskadelig (dog ikke for alle). Ja, du kan selvfølgelig unne deg en ordentlig «norsk» frokost med sprøstekt bacon og egg, men ikke hver dag – klarer du å holde baconstekingen til helgen, er det gull verdt.

Tiden bestemmer

Etter en saftig, stor frokost med både bacon og egg bør man nemlig slappe av på sofaen i en stund, noe de færreste har tid til i løpet av arbeidsuken. Brød med enkelt pålegg, en kopp kaffe eller te, et glass vitaminrik, naturlig juice – det er ikke mye som skal til for å få i seg frokost. En yoghurt kan forresten også gjøre mirakler.

Leave a Reply