Slik får du en vellykket langrennstur

Å gå på langrenn gir mange gode helsegevinster. Du får brukt musklene i hele kroppen og dessuten en god dose med aerobtrening. I tillegg kan du nyte vakker natur, og hvis du står på ski med andre, blir det også en veldig sosial aktivitet. Her er rådene for en vellykket langrennstur.

Smør skiene

Erfarne skiløpere smører alltid skiene etter forholdene. Smøringen på skiene kan være alfa og omega for turen. Lange bakker kan bli uutholdelige og nedover bakker kan gå temmelig tregt hvis du ikke har gjort en god innsats med smøringen. Mye av gleden av å stå på ski er få til den riktig glidningen, følelsen av å seile gjennom snøen mens du nyter naturomgivelsene.

Kle deg godt

Det er viktig å ha på riktig klær når du står på langrenn. Husk å bruke riktig sportsklær som puster hvis du er veldig aktiv. Hvis du svetter mye kan vann og fuktighet samle seg i klærne og kjøpe kroppen raskt ned. Når du så tar en pause for f.eks. ta et bilde, prøve lykken med en Mobilautomaten bonuskode på en jackpot automat på mobilen, kan kroppstemperaturen falle raskt. Ta heller med ekstra skift hvis du ikke har sportsklær som puster godt.

Niste og drikke

Det er viktig å ha med litt mat og drikke hvis du skal ut på en lengre skitur. Selv om det kanskje ikke føles varmt om vinteren, så mister du mye væske når du står på ski. Ta gjerne med en drikkeflaske du kan feste til hofta eller i ryggsekken.

Husk også vannet kan bli til is hvis det er veldig kaldt. Derfor kan du fylle vannflasken med litt varmt vann, da tar det lengre før vannet fryser. Aldri legg ut på en langtur uten tilstrekkelig drikke, det er det samme som å spille russisk rulett med helsa.  Du kan nemlig bli dehydrert selv i kulda.

Hvis du skal ut på ukjente løyper bør du ha med ekstra energi. Det kan hende ruta tar lengre tid enn forventet. Gi deg selv en liten boost med energi når du trenger det. Du kan også ta en pause og spise litt grillmat, mens du spiller casino spill på mobilen eller chatte med venner. På ekstra lange skiturer er det greit å ta en pause så du orker resten av skituren. Spesielt hvis du går på ski sammen med andre som kanskje ikke er en milsluker som deg selv.

 

Leave a Reply