Utstyr på kjøkkenet

 

Bli din egen kokk

Uansett om du er glad i å lage mat eller ei, er det alltid smart å ha en god del redskaper på kjøkkenet. Hvem vet, kanskje du oppdager skjønnheten i matlaging, og blir din egen kokk? Hjemmelaget mat smaker alltid best, og det er ikke så vanskelig som mange skal ha det til. Matlaging kan være alt fra det å steke seg noen egg, til kompliserte oppskrifter som gir maten et like fint utseende som selve smaken. Samtidig koster ikke utstyret skjorta heller. En rask tur på IKEA kan spare deg en god del penger samtidig som du finner de aller fleste nødvendige redskaper på ett og samme sted. Et par kjeler, et knivsett og noen stekepanner er det første du bør hamstre inn.

Det går i detaljene

Så er det små redskaper som gjelder – tresleiver, visp, boksåpner, sikt, et rivjern og en slikkepott koster alle rundt tyve-tretti kroner hver, med mindre du vil ha toppkvalitet som varer i flere tiår. For å ikke ødelegge kjøkkenbordet bør du ha et par skjærefjøler liggende – helst én til kjøtt ogutstyr-pa-kjokkenet-1 én til alt annet. Om du vil følge diverse oppskrifter, er det også lurt å kjøpe inn et litermål, slik at du aldri bommer på mengden av den ene eller andre råvaren. For å tilsette ekstra god smak kan en pepperkvern være gull verdt – ingenting smaker så godt som fersk pepper. Husk også et par arbeidsboller, der du kan blande de ulike råvarene sammen. Samtidig er en ildfast form nødvendig om du ønsker å bake. Ovnen bevarer nemlig de fleste vitaminer og mineraler i motsetning til steking, der mye av nytten i maten blir borte.

Spesielt utstyr

Ønsker du å lage eksotisk mat, kan det lønne seg å kjøpe inn enkelte redskap som brukes i østen. En morter, for eksempel, der man knuser diverse kryddersorter. Pass på at morteren er lagd i et sterkt materiale, slik at den ikke går i oppløsning når du virkelig setter inn kreftene for å knuse urtene – mortere i stein er de beste du kan kjøpe. En wok er også god å ha, helst med to håndtak for et bedre grep.

Leave a Reply